HTML

Velkommen til Tyskland!

Hol írok, hol inkább futok az időm után 8-9 hónapot, mint tettem azt 2011 december óta. Épp Berlinben tengetjük napjainkat - persze a tengetés egy kis túlzás. Útinapló, zenedoboz, és egyebek.

47. Koppenhága ősz 2.

2011.12.17. 07:00 :: jantschee

Eltelt a 3 hét, ami az őszi két koppenhágai látogatásom közé ékelődött, így múlt pénteken este megint elrepültem Kastrupra. Ezúttal Svédország felől visszakanyarodva repültünk be Dániába, így megcsodálhattam az esti lámpafényes Øresundot a híddal együtt. Gyöngyihez látogatóba érkezni jó, ezt gondolom, mondani sem kellene, de azért jobb, ha leszögezzük. Ezúttal a tárt karok mellé még mandulás süteménnyel is várt. A program eleinte hasonlított a három héttel ezelőttihez, szombaton dolgozott, én az egyetemi dolgokkal okosodtam, majd a főpályaudvaron találkoztunk. Bevetettük magunkat a sétálóutca forgatagába, rengetegen voltak. Több karácsonyi vásár mellett elhaladtunk, végigsétálva a főpályaudvar-Nyhavn útvonalat le-letérve, majd visszatértünk az egyik vásáros bódéhoz, hogy kihűlőfélben lévő tagjainkat Glöggel melegítsük fel, természetesen belsőleg. Ez sikerült is, aztán lassan hazafelé vettük az irányt. A hirtelen jött lelkesedésből otthon is főztünk egy glöggöt, meg vacsorát is, megérezve a téli hangulatot. Hamar álomba merültünk, szükségünk is volt a nagy alvásra megint. Így aztán a kényelmes és bőséges reggelit dél után fejeztük be, aztán a Sophienholm kastély felé vettük az irány, a közeli tavak partján. Persze meglepetés itt is adódott, Gyöngyi kiszúrta a sétálók között az én egykori, neki pedig még aktuális dántanárát, Sissét, így volt módom pár mondatot kibökni dánul, még akkor is, ha most a dán legalább olyan nehezen ment, mint a német két hónappal ezelőtt (persze nem ugyanazon a szinten).
A tópart és a kastélypark is nagyon szép volt, csak a tó körüli út volt kissé kalandos illetőleg sáros. Ettől még élveztük a sétát, és a levegőzést, nagyon jó volt. Pont sötétedés előtt még a boltba is eljutottunk egy kis sajtért, aztán még indulás előtt rám tört az orrlógatás egy kicsit, bár már a karácsonyi szünetig nincs két egész hét hátra… :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://copenhagen.blog.hu/api/trackback/id/tr133464189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása