HTML

Velkommen til Tyskland!

Hol írok, hol inkább futok az időm után 8-9 hónapot, mint tettem azt 2011 december óta. Épp Berlinben tengetjük napjainkat - persze a tengetés egy kis túlzás. Útinapló, zenedoboz, és egyebek.

11. Ki korán (klik)kel, víztoronyra lel?

2011.02.19. 20:08 :: jantschee

Reggel rejtélyes hívásom volt szerda fél 7-kor, nem tudom miért, de keresett Kiseszti a magyar számomon. Jól felébredtünk, szerintem nem is aludtam vissza az utolsó egy órára, ami után indulni kellett a pincébe, a mosodába. Furcsa foglalásos rendszer van, így a két óra alatt eddig pont nem sikerült két kört mosni, 5-10 percet túllógtunk, pedig 8 után 5 perccel már forogtak a gépek. Fel-le-fel-le, kb 50 percenként, 3-szor, izgalmas a pince-lakás táv. Közben felhívtam az előző esti álláshirdetést, megállapítottuk, hogy ennél szakmaibb és a tudásomnak megfelelőbbet nehezen lehetne találni, kicsit a dántudásom hiányos viszont. Azért küldtem egy jelentkezést, majd kitalálják még. Homeira is visszahívott, hogy be tudok-e menni beszélgetni egyet, így bementem hozzá fél 2 körül. Beszélgettünk egy kicsit, megállapította, hogy megfelelek, ha kelleni fogok a takarításhoz, munka azonban éppen nincs, szóval jót beszélgettünk, ha aktuális, majd hívnak.

Közben kaptam sms-t, hogy a hétfő esti lakások közül a másodikat meg tudjuk nézni 5 és 6 között. Ez egy víztorony átalakításával jött létre, érdekes alkotmány.

 Régi és új egymás mellett

Odavonatoztunk, érzésre messze van, a város túloldalán. Gyakorlatilag viszont Gyöngyi iskolájától a mostani 20 helyett 10, az enyémtől 20 helyett 5 kilométerre áll. A lakás tetszett, bútorozatlan (ami gond), de olcsó (olcsóbb, mint a meghatározott maximum), így van esélyünk magunknak bútorozni. Egyébként egy légtér az egész, a 7. emeleten van, és volt benne egy „multibútor”, amit egy kb 3x2,5x2 méteres téglatestnek kell elképzelni, az egyik oldalában beépített szekrénnyel, másik oldalában süllyesztett íróasztal-lappal, a közepében gépészettel, ami a 3. oldalán található konyhapultot szolgálja ki (sütő, tűzhely, mosogató, elszívó, hűtő); a 4. oldala a falnak támaszkodik, a tetején pedig mélyedést alakítottak ki az ágybetétnek. A képen is látható, a fenti emeleteken padlótól tetőig ablak, így csodálatos világos az egész. A kiadó mondta, hogy a velünk egy időben ott lévő dán lány is nagyjából ugyanakkor érdeklődött, mint mi, még utána fog nézni, ki jelentkezett előbb, azé lehet ugyanis a lakás a jövőben.

A nagyon építő esti film közben megírta, hogy mi voltunk a 6. érdeklődők, a dán lány az 5. Így csúsztunk le erről. De ekkor már a tarsolyunkban volt egy csütörtöki lakásnézés is.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://copenhagen.blog.hu/api/trackback/id/tr422673351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása