HTML

Velkommen til Tyskland!

Hol írok, hol inkább futok az időm után 8-9 hónapot, mint tettem azt 2011 december óta. Épp Berlinben tengetjük napjainkat - persze a tengetés egy kis túlzás. Útinapló, zenedoboz, és egyebek.

16. Múzeumba indultunk

2011.02.28. 21:18 :: jantschee

Bizony pedig oda indultunk vasárnap reggel, a dán nemzeti múzeum egyik fiókintézményébe. De nem bírtunk a vérünkkel, mikor kiléptünk a házból: a szemünk elé táruló látvány még mélyebb kétségbeesésbe taszított minket. Itt valaki vagy lomtalanít, vagy költözik. A látvány, költözésnek túl összevissza, szétdobált darabokból áll, lomtalanításnak meg túl jó, túl új, túl használható dolgok vannak kitéve. Álltunk, tanakodtunk, majd jött két ember újabb halmokkal. Rákérdeztünk, aztán megcsapott minket a válasz: minden szabad préda, mivel éppen ürítik az egyik lakást a házban, amit látunk, aközött szabadon tallózhatunk! És nem fogtuk vissza magunkat.
A folyamatot nem részletezem, délután egytől este kilencig folyamatosan dolgoztunk, pakoltunk. Gyakorlatilag a lakás teljes bútorzatára lecsaptunk, lista lejjebb. A bútorok egy részén 2008-as gyártásra utaló pecsétet is találtunk. Közben a lakást ürítők is látták a lelkesedésünket, így a porszívót és a lámpákat burástul le sem vitték az utcára, hanem a lépcsőházban már felkínálták. Elfogadtuk, és amikor azt mondták: „Kár, hogy nem korábban jöttetek, mert volt tévé is.” – akkor már csak mosolyogtunk, és még a felénél sem tartottunk a felfedezésnek, nemhogy a behordásnak. Ők szemmel láthatólag örültek, hogy a bútorok nem a szemétbe mennek, lesz hasznuk, mi pedig ujjongva hoztunk minden egyes darabot fel. A leltár, a teljesség igénye nélkül:
- kerek konyhaasztal
- 4 db konyhaszék
- 4 db összecsukható szék
- 2 db kempingszék
- számítógépasztal
- fiókos komód
- polc
- előszobai cipőtartó
- sarokgarnitúra
- tv-állvány
- fúrógép
- fürdőszobai mérleg
- porszívó
- kis bőrönd
- 4 db lámpabura
- kenyértartó
- fehérboros pohárkészlet
- vörösboros pohárkészlet
- pezsgőspohárkészlet
- 2 db söröspohár
- 3 db nagy konyhakés
- római tál
- teáskanna
- 4 db teásbögre
- jénai tál
- konyhai mérleg
- tölcsér
- kimérő
- tálca
- evőeszközkészlet
- tányérkészlet
- előszobai fogas
- hőmérő
- palacsintasütő
- fürdőszoba polc
- vödör
- partvis
- papírtörlőtartó
- vasalódeszka
- prakker
- vállfák
- bowlinggolyó
- 3 elemes gardrób szekrény
- 2 összecsukható kicsi asztal
- előszobai tükör, 1x1 m
Gombunk már van. Csak ing is legyen hozzá!
Jutalomból este még megnéztük a Friendship című német, 1989-ben játszódó filmet, nem aratott nálunk osztatlan sikert, bár rossz sem volt.
Hétfőn délelőtt aztán jött a kötelező komplex izomláz mellé a következő izgalom: kaptunk szerződést a lakásra. Kezdhetjük összekaparni a belépőt a lakásra. Aláírjuk, utaljuk a pénzt, és az utalási papírral már kaphatjuk a kulcsot is.
Egyébként nagymosás, spenótos pite-gyártás, vásárlás volt a program ma. Még holnap reggel megnézünk egy lakást nyolckor, az szerda reggelig eldől, hogy tetszik-e jobban, és hogy ha igen, a miénk lehet-e. Kicsit beljebb fekszik a belváros felé, és kicsit olcsóbb is, de a belépő oda is hét hónap. Meglátjuk, én bizakodó vagyok, de ne kiabáljunk el semmit.


 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://copenhagen.blog.hu/api/trackback/id/tr412699564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása